Mire jó a lenmagliszt?
A lenmagliszt tökéletes alternatíva az egészségtelen fehér liszt helyett. Széles körben fel tudod használni táplálkozásodban, nem beszélve a rengeteg jótékony hatásáról az egészségedre nézve. Ha intenzíven sportolsz, biztosan hallottál már az Omega-3 zsírsavakról, melynek kiváló természetes forrása a lenmag!
Miért jó a lenmagliszt a szervezetednek?
- Serkenti az agyműködést.
- Regenerálja és gyógyítja a tüdőt.
- Májregeneráló hatású, gyógyítja az elzsírosodott májra visszavezethető problémákat.
- Megszabadít az ekcémától.
- Tisztítja a vesét, az epét.
- Védi a gyomrot, serkenti az emésztést.
- Csökkenti az izomlázat.
- Védi a prosztatát.
- Segít megelőzni a cukorbetegséget.
Egyes vizsgálatok kimutatták, hogy az őrölt lenmag fogyasztása lassítja az érelmeszesedés folyamatát. Ez arra vezethető vissza, hogy a lenmag lignánja csökkenti a vérzsírok szintjét és fékezi a szervezet gyulladásos folyamatait. A lenmag lignánja határozott vérnyomáscsökkentő, míg a lenmag olajai véralvadás-csökkentő hatásúak. Ezen kedvező hatásokat rendszeres fogyasztás esetén tudták kimutatni. Egy vizsgálat, melyben kisebb létszámú túlsúlyos férfiak ás menopauzában lévő nők vettek részt, kimutatták, hogy a cukorbetegséget megelőző állapotban a rendszeres lenmagfogyasztás csökkenti a vércukrot és a vér inzulintartalmát.
A lenmagliszt felhasználása
Lenmaglisztet első sorban sütésre, kenyér sütésre használnak. Ebből adódóan bármilyen hasonló pékáru sütésére is alkalmazható. Lehet szó akár pogácsáról, kifliről, kel tésztáról, mindegyik esetben alkalmazhatjuk a lenmaglisztet. Így nincs másra szükség csak egy jó receptre, vagy a kreativitásunkra.

