Eredeti 100%-os hidegen sajtolt szőlőmagolaj, hazai vörös szőlőmagból sajtolva. Sötétzöld színű, ízében és illatában erőteljesen szőlő, valamint vörösborra emlékeztető aroma jellemzi. Tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz!
Hideg helyen tárolva (hűtőszekrényben), különösen télen, az olaj besűrűsödik. Ez a 100%-os olajok természetes folyamata, ami egyben a megfelelő minőség jele is. Szobahőmérsékleten tárolva rövid idő után visszaáll az eredeti sűrűsége, és az alján keletkezik egy vékony üledék, rázzuk fel bátran!
A szőlőmagolaj kiválóan beleilleszthető a kiegyensúlyozott étrendbe napi 1-2 teáskanál fogyasztásával.
Süthetünk és főzhetünk is vele, hiszen minőségét és ízét 250 °C –ig is megtartja, és nem keletkezik benne egészséget károsító égéstermék. A benne sütött ételnek kívánatos, enyhe vajszerű ízt kölcsönöz. A szőlőmagból készült olajat használhatjuk salátákhoz, párolt zöldségekhez és gyümölcsökhöz is egyaránt. Harmonizál a mustárral, fehérborecettel, amivel remek salátaöntetet készíthetünk. Kenyérre vagy pirítósra csepegtetve is tálalhatjuk, főleg szüreti lakomák kedvelt előételi fogása. A vörös szőlőmag erőteljes aromája nagyszerűen illik a sajtkülönlegességekhez, valamint a sültek- főleg marha, szarvas, őz és vaddisznó pácolásához és elkészítéshez. Ezen ételekhez egy jó minőségű vörösbort fogyasztva különlegessé tehetünk minden ebédet és vacsorát.